Formiddagscafé

Hyggeligt fredagssamvær for alle i Nr. Jernløse Præstegård
  

 9. marts kl. 09.30

”Folk og Fæ på Færøerne” v. Jóannes Holm, Ubberup


Denne fredag formiddag vil Jóannes Holm ved hjælp billeder og små historier fortælle om livet før og nu i udkanten af rigsfællesskabet. Fortællingerne er dels egne oplevelser fra Færøerne og dels historier fra hans slægt på de 18 grønne øer i Nordatlanten. Foredraget giver et indblik i hverdagslivet på Færøerne for 100 år siden og i vore dage.
Jóannes Holm er barn af færøske forældre men født og opvokset i Danmark, nu bosiddende i præstegården i Ubberup ved Kalundborg. Til dagligt arbejder han for Holbæk Provsti med kirkelig undervisning af børn og unge.

 

 

 

13. april kl. 9.30

Folkekirkens Skoletjeneste – hvad er det? v. Mie Keinicke Hansen og Pia Lykke Kongsgaard

Folkekirken har ligesom mange andre kulturinstitutioner skoletjenester, der er et samarbejde mellem lokale kirker og skoler. Formålet er at styrke folkeskolens undervisning, så eleverne lærer om kristendom og dens betydning for dansk kultur. Mie Keinicke Hansen, oprindelig fra Mørkøv, teolog og ansat ved ”KILDEN – Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj , og Pia Lykke Kongsgaard, lærer og ansat ved ”KVIST”, Ods-Skippinge og Holbæk provstis skoletjeneste, kommer denne dag og fortæller om deres spændende arbejde i skoletjenesterne, og om samarbejdet mellem skole og kirke i dagens Danmark. Velkommen til en lærerig formiddag, hvor der gives indblik i en vigtig del af Folkekirkens arbejde.

Velkommen til nye ansigter – og gamle naturligvis!

Formiddagshygge

Formiddagscaféen får en lillesøster! Som noget nyt vil der fremover være 2 versioner af den traditionelle formiddagscafé i præstegården. Den velkendte udgave med foredrag fortsætter som hidtil, men derudover vil der ca. 1 gang om måneden være mulighed for at mødes i formiddagscaféen i lidt friere rammer til en kop kaffe m. brød og en …

Se side »