Når et barn bliver døbt, er det en festdag, hvor et lille nyt medlem bliver budt velkommen i fællesskabet. Fællesskabet i kirken, og fællesskabet i familien.
Hvert år bliver godt 40.000 mennesker døbt – de fleste af dem som små børn. Der er flere gode grunde til, at så mange vælger at lade deres børn blive døbt.
I dåben takker vi Gud for vores barn.
I dåben beder vi Gud om at være med, velsigne og beskytte vores barn gennem hele livet. Vi får et løfte om, at Gud vil være med det, og at vi ikke står alene.
I dåben bliver barnet medlem af folkekirken med alle dets fællesskaber, traditioner og privilegier. Barnet får del i en kulturarv, som har spillet en stor rolle i den danske historie.
Dåben er en gave, som gælder hele livet – uanset hvornår man bliver døbt
Nogle tænker måske, at det er smartere at vente med at døbe sit barn, så de selv kan bestemme. Men man kan også vende den rundt og sige, at I gør barnet en stor tjeneste ved at døbe det som spæd. For i dåben får vi den store gave, at vi bliver Guds barn. Man kan altid fravælge at være en del af kirkens fællesskab senere i livet, hvis man ikke ønsker det. Men med barnedåb viser I jeres barn, hvilke værdier, traditioner og tro, I ønsker at give dem med i livet, så de ikke står alene med deres valg.
Måske har I allerede besluttet, at jeres barn skal døbes.
Måske er I i tvivl.
Måske er I uenige.
Her kan I finde masser af inspiration til at snakke om dåben, og om hvad den betyder for jer. Og I kan få eksempler på, hvad andre har gjort sig af overvejelser omkring dåb.
Det er også altid muligt at tage en snak med præsten om dåb – også før I har besluttet jer.
Hvis I ønsker at aftale en dato til dåb i Nr. Jernløse eller Kvanløse kirker, så kontakt sognepræst Samuel Leth-Larsen her
Dåb foregår ved søndagsgudstjenesten i sognets kirke. Alternativt tilbydes dåb én lørdag hver måned i Nr. Jernløse og Kvanløse Kirker. Fastlagte dåbsdatoer for lørdage i de kommende måneder kan ses her.
Ved dåb oplyses ønsket navn og endvidere oplyses navne og adresser på mindst 2 og højst 5 faddere, hvoraf den ene er gudmor eller gudfar. Fadderne skal være døbte og min. 13 år gamle (konfirmationsforberedelsesalderen).
Barnet skal have et navn senest 6 måneder efter fødslen – enten ved dåb eller navngivning (administrativ navngivning, se under menupunkt “Attester“).
Er et barn blevet administrativt navngivet, er det muligt at blive døbt på et senere tidspunkt.
Er man ikke blevet døbt som barn er man hjerteligt velkommen til at blive døbt som voksen. Oplysninger om voksendåb, ceremoni m.m. fås her eller ved henvendelse til sognepræsten.