Formiddagscafé

Hyggeligt fredagssamvær for alle i Nr. Jernløse Præstegård

20. september kl. 09.30

”Et indblik i Etiopien”

v. Silas Møller Leth-Larsen

 

I foråret var jeg via en kristen højskole i Etiopien i tre måneder, hvor jeg oplevede landet på godt og ondt. Kulturen dernede er selvsagt meget anderledes end vores danske kultur. Hverdagen var derfor udfordrende, men også inspirerende, og på trods af at Etiopien for mange bare er et ‘fattigt land i Afrika’, kan vi i Danmark lære en hel del af dem – ligesom de kan lære af os. Vi er mennesker på den samme jord!

Denne formiddag vil I blive taget med på en virkelighedsnær rundtur til Etiopien i ord og billeder. Vi vil komme omkring de små og sjove ting samt de store og alvorlige ting, og uanset om du vil læne dig tilbage og nyde turen eller stille uddybende spørgsmål, er du velkommen

26. oktober kl. 13.00

Løvfaldstur (NB – lørdag eftermiddag & forhåndstilmelding)

”On the road again” – herlig bustur udi det sjællandske efterårslandsskab. Hyggelig snak, fællessang, muntre kommentarer fra Samuel, ophold undervejs m. kaffe og kage…. og så gik den eftermiddag! Vil du med? Der er afgang fra Åvang kl. 13.00, mulighed for påstigning ved Nr. Jernløse kirke kl. 13.05 og Kvanløse Kirke kl. 13.15.Turen forventes afsluttet kl. ca. 17 og er tilrettelagt så alle – også ældre og gangbesværede – kan være med. Nye ansigter hilses velkomne. Tilmelding til Samuel på tlf. 59 18 31 27 eller mail: slla@km.dk senest den 10. oktober.

22. november kl. 09.30

”Danmarkshistorien i gulvhøjde”

v. Kåre Johannessen, dansk historiker, forfatter, foredragsholder og til tider tv-vært

Vi ved alle sammen, at det var Christian den Fjerde der byggede Rundetårn, og at Svend Poulsen Gønge ene mand besejrede hele den svenske hær (med lidt hjælp fra Tordenskjold). Rygraden i dansk historieforståelse var gennem århundreder kongerækken. Men hvor meget betød de enkelte konger egentlig for den jævne dansker? Og hvor stor betydning havde svenskekrigene for almindelige bønder, når alt kommer til alt?

I virkeligheden var mange af de hændelser, vi har lært at opfatte som “vigtige”, uden særlig betydning for den brede befolkning. I foredraget prøver vi at viske tavlen ren, og med friske øjne se på hvilke (såkaldte!) store og afgørende begivenheder der reelt var fuldkomment uinteressante for alle andre end en lille magtelite – og hvilke virkeligt afgørende og betydningsfulde hændelser som er blevet helt glemt i historieskrivningen…

 

Velkommen til nye ansigter – og gamle naturligvis!

Formiddagshygge

Formiddagshygge  Formiddagshygge holder pause i øjeblikket, men vi vender stærkt tilbage!